لیزر در پوست بخش اول

لیزر در پوست بخش اول

یکی از مهم ‌‌ترین وظایف پزشک قبل از لیزردرمانی صحبت با بیمار و توجیه او است. باید به بیمار واقعیت ‌‌ها را گفت و از دادن امید های واهی به او خودداری کرد.
بیمار باید بداند چند درصد احتمال بهبود دارد و دوره درمان او چه مدت طول خواهد کشید.
همچنین باید او را از احتمال بازگشت بیماری و نیز عوارضی که ممکن است لیزردرمانیبرای او داشته باشد، آگاه کرد.

متأسفانه در ایران در لیرزدرمانی زیاده ‌روی می ‌‌شود و ما شاهد بروز عوارض فراوان و شکایت ‌های زیادی در این مورد هستیم که به دلیل تشخیص نادرست پزشک و یا استفاده از لیزر نامناسب برای نوع خاصی از پوست یا درمان است.
در بیماری‌‌ هایی که با جراحی قابل ‌درمان هستند نباید از لیزر استفاده کرد. چون در جراحی علاوه بر دقت بیشتر، پیش ‌‌بینی عارضه نیز دقیق ‌‌تر است.
به‌ طور معمول طول دوره لیزر درمانی پوست بین سه تا پنج جلسه است. البته این دوره بنا به تشخیص پزشک متفاوت خواهد بود. یکی از عوامل مهم در تعیین این دوره و نتیجه آن وضعیت هورمونی بدن بیمار است که اغلب با آزمایش مشخص می ‌‌شود.
بین هر دوره لیزردرمانی باید طبق نظر پزشک چند ماه فاصله باشد و در این فاصله بیمار موظف است از داروهای خاصی که پزشک تجویز کرده، استفاده کند تا پوست او برای انجام لیزردرمانی دوباره آماده شود.
همیشه هر درمانی به جز تبحر پزشک تا حدود زیادی نیز به مراقبت ‌‌های بیمار طی دوره درمان و بعد از آن بستگی دارد. در واقع درمان بدون توجه بیمار به توصیه‌‌ های پزشک بی ‌‌نتیجه خواهد بود.
از جمله نکات حایز اهمیت بعد از لیزر درمانی، روبه‌رو نشدن با نور مستقیم خورشید در زمانی است که پوست ملتهب است و به ‌طور کامل مداوا نشده است.
در این دوره لازم است بیمار از کرم‌ های تجویز شده از سوی پزشک خود استفاده و بعد از طی دو هفته برای معاینه دوباره به پزشک مراجعه کند. البته قبل از لیزر درمانی نیز بیمار باید پزشک را از وضعیت بیماری و جسمانی خود به ‌‌طور کامل آگاه کند و بیمار دو هفته قبل از لیزردرمانی از مصرف کرم‌ ها و داروهایی که باعث التهاب می ‌‌شوند و نیز برنزه شدن، خودداری کند.
اگر از لیزر بجا و درست و نیز توسط متخصص، استفاده شود، یک شیوه درمانی مناسب خواهد بود.
لیزر برای هر فردی مفید نیست و هر نوع مشکل یا بیماری را درمان نمی کند. لیزر در بسیاری موارد مثل دفع موهای زائد موثر است، در حالی که در درمان لک باید با احتیاط استفاده شود.
لیزر کاربردهای فراوانی دارد؛ مثلا برای رگ های قرمز رنگی که روی پوست دیده می شوند و قطر آن در حدود یک یا دو تار مو باشد، با یک یا دو جلسه لیزر درمانی از بین می رود. مورد استفاده دیگر لیزر، از بین بردن کک و مک است.
همچنین لکه های سفید روی پوست به وسیله لیزر قابل درمان است، افرادی که دچار افتادگی پوست هستند نیز با لیزر و مصرف دارو یا تزریق، بهبود می یابند.
البته لیزر معجزه نمی کند، اما این تصور که به خاطر عوارض آن نباید مورد استفاده قرار گیرد نیز اشتباه است. توجه داشته باشید که درمان با لیزر باید با مشورت و نظارت متخصص پوست انجام شود.

 

خواندن 27120 دفعه
Image

دکتر محمد ایمانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


پزشک: دکتر ایمانی
پرسشگر: Elmertet
تاریخ: دوشنبه, 05 مهر 1395 09:39
وضعیت: پاسخ داده شده

پرسش:
با سلام و خسته نباشید... جناب دکتر از سن 18سالگی در گیر بیماری ویتیلیگو هستم و بالای 60درصد بدنم رو درگیر کرده ولی رنگ لکه ها خیلی سفید نیست که تابلو باشه ...اولین سوالم اینه که این لکه ها مگه رنگ های سفیده کم رنگ پر رنگ داره؟ چون الان رنگشون مثل رنگ پوسته خیلی سفیده فرد عادیه... و دومین سوالم...آیا حقیقت داره در بیمارستان رازی آمپول هایی وجود داره و تزریق میکنن و پوست سفید میشه؟ هزینه اش چقدره؟ممنون لطفا پاسخ بدید

آقاي ساسان سلام

اگر بيماري در حال پيشرفت باشد،نقاط جديد بدن كه تازه دارند رنگدانه از دست مي دهند ولي هنوز روند پيشرفت ادامه دارد،خيلي سفيد نيستند،در خصوص سوال دوم،چنين آمپول و درماني وجود ندارد،بهترين درمان براي شما نور درماني هست .

 

دوست عزیز و گرامی من

زمان بهترین و ارزشمندترین هدیه ای است كه می توان به كسی ارزانی داشت.هنگامی كه برای كسی وقت می گذاریم، قسمتی از زندگی خود را به او میدهیم كه باز پس گرفته نمی شود . باعث خوشحالی و افتخار من است كه برای عزیزی مثل شما وقت می گذارم و امیدوارم كه با راهنماییهای اساتید این رشته واظهار نظر شما عزیزان این سایت آموزشی پر بارتر گردد.

اطلاعات تماس