لیزر در درمان موهای زائد

لیزر در درمان موهای زائد

یکی از بیشترین موارد کاربرد لیزر برداشت موهای زائد است و در واقع روش انتخابی برای رفع دائمی فولیکول های موهای زائد ، تیره و ترمینال یا انتهایی است . لیزر بر الکترولیز ارجح است چون سریع تر و موثرتر و درد آن کمتر است . در مقایسه با الکترولیز مدت زمان هر جلسه و تعداد جلسات در درمان با لیزر کمتر است . از این گذشته با لیزر می توان مناطق وسیعی از پوست را بدون درد و در کمترین زمان ممکن درمان نمود . میانگین 7-5 جلسه درمان با لیزر تا 50% کاهش مو به همراه داشته است .
نحوه اثر :
نور لیزر توسط رنگدانه فولیکول مو (ریشه مو) جذب می گردد . بنابراین اگر فولیکول مو رنگدانه نداشته باشد مثل موهای سفید و بور و خاکستری لیزر روی آن بی تاثیر است . و گرمای تولید شده به سلول هایی که باعث رشد مو می شوند منتشر شده و باعث تخریب آنها می شود . درمان با لیزر اغلب بمدت 3-1 ماه باعث کاهش ریشه موها بصورت کامل ولی موقت می شود و به دنبال آن فقدان مو بصورت نسبی ولی دائم داریم . در واقع نتیجه درمان با لیزر شامل :
1)موهای کمتر
2)موهای نازکتر
3)سرعت کم رشد موها
4)موهای روشن تر

 o1

مواردی که بیماران قبل از شروع درمان با لیزر باید به آن توجه کنند:
1)رنگ مو و نوع پوست : بهترین انتخاب لیزر ،فردی است که موهای تیره و پوستی روشن دارد و انتخاب متوسط برای لیزر ، فردی با موهای نازک و قهوه ای روشن که در طرفین گونه ها پر تراکم تر است و انتخاب بد برای لیزر فردی با موهای مور یا خاکستری که لیزر قادر به نابودی آنها نیست . لیزر موهای زائد در تمامی انواع پوست قابل اجراست .
2)سوابق طبی: بیمارانی که انتظارات غیر واقع گرایانه یا منع طبی دارند نباید برای انجام لیزر انتخاب شوند .
3)آگاه نمودن پزشک معالج از شرح درمان های گذشته و داروهای موضعی
4)ضرورت اجرای 7-5 جلسه درمان تا میانگین رفع موهای زائد افزایش یابد .
5)میزان بهبودی در افراد مختلف متغیر است .
6)خطر بروز پررنگ شدن یا کم رنگ شدن پوست محل لیزر شده که بعد از یک ماه به وجود می آید ولی بندرت باقی می ماند .
7)احتمال بروز درد که میزان آن به نحوه تابش ، ضخامت مو و تراکم آن در موضع درمان بستگی دارد.
8)فواصل درمان بر حسب محل ، خصوصیات فردی و نژادی بیمار از حدود 8-3 هفته می باشد .
9)موهای محل قبل درمان تراشیده شود به طوری که محل موها نمایان باشد . اگر مو تراشیده نشده باشد باعث ایجاد سوختگی در پوست و موجب درمان ناقص می گردد .
10)پرهیز از نور خورشید ، اگر فردی برنزه کرده است انجام لیزر تا محو کامل تیرگی پوست به تعویق افتد چون خطر بروز لک بعد از لیزر افزایش می یابد .
11)استفاده از کرم موبر 3-2 هفته قبل از شروع درمان ممنوع است .
12)اگر بیمار سابقه تبخال راجعه و مکرر دارد حتما به پزشک معالج اطلاع دهد .
13)استفاده از کرم بی حس کننده موضعی یک ساعت قبل از درمان برای کاهش درد در محل عمل
14)بهتراست خانم های باردار بعد از پایان بارداری اقدام به لیزر برای رفع موهای زائد نمایند .
عوارض و اثرات جانبی لیزر در برداشت مو:
15)قرمزی صورت برای چندین ساعت پس از درمان . اگر قرمزی یا درد بعد از 24 ساعت باقی ماند باید پزشک معالج مطلع گردد. بعد از محو شدن قرمزی بیمار می تواند به آرایش صورت ادامه دهد .
16)تا 48 ساعت از مواجهه با نور خورشید بپرهیزد و حمام آفتاب نگیرد.
17)رفع موهای زائد ممکن است به سرعت اتفاق نیفتد و پس از گذشت 3-1 روز پس از درمان ریزش نماید .
18)اگر در محل درمان تغییر رنگی پدید آمد به اطلاع پزشک معالج رسانده شود .
19)در بیمارانی که با شدت مناسب لیزر درمان می شوند قرمزی و یا ورم اطراف فولیکولهای مو دیده می شود که به طور ممعمول چند ساعت طول می کشد .
20)احتمال ایجاد عفونت و یا جوشگاه محل عمل بسیار کم است .
21)در صورت سوختگی خفیف و یا ایجاد قرمزی در محل درمان می توان از کیسه یخ و ضد درد خوراکی استفاده کرد .

o3
انجام لیزر موهای زائد باید توسط متخصص پوست و مو صورت پذیرد که با آگاهی کامل نسبت به ساختمان و رشد مو ، عوامل طبیعی و غیر طبیعی تاثیر گذار بر موهای نقاط مختلف بدن و آگاهی به فیزیک لیزر و نحوه استفاده و نوع دشتگاه لیزر و انتخاب پارامترهای درمانی مناسب اقدام به از بین بردن موهای زائد نماید .
پیش بینی دقیق نتایج درمان در افراد مختلف مشکل است . اگر چه پزشک خود را متعهد به انجام لیزر به عالی ترین نحو می داند و تلاش خواهد کرد که نتایجی را که از نظر زیبایی مد نظر بیمار می باشد فراهم نماید ولی نمی توان نتیجه نهایی درمان را تضمین نمود .

 o4  o3

 

خواندن 4270 دفعه
Image

دکتر محمد ایمانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


پزشک: دکتر ایمانی
پرسشگر: Elmertet
تاریخ: دوشنبه, 05 مهر 1395 09:39
وضعیت: پاسخ داده شده

پرسش:
با سلام و خسته نباشید... جناب دکتر از سن 18سالگی در گیر بیماری ویتیلیگو هستم و بالای 60درصد بدنم رو درگیر کرده ولی رنگ لکه ها خیلی سفید نیست که تابلو باشه ...اولین سوالم اینه که این لکه ها مگه رنگ های سفیده کم رنگ پر رنگ داره؟ چون الان رنگشون مثل رنگ پوسته خیلی سفیده فرد عادیه... و دومین سوالم...آیا حقیقت داره در بیمارستان رازی آمپول هایی وجود داره و تزریق میکنن و پوست سفید میشه؟ هزینه اش چقدره؟ممنون لطفا پاسخ بدید

آقاي ساسان سلام

اگر بيماري در حال پيشرفت باشد،نقاط جديد بدن كه تازه دارند رنگدانه از دست مي دهند ولي هنوز روند پيشرفت ادامه دارد،خيلي سفيد نيستند،در خصوص سوال دوم،چنين آمپول و درماني وجود ندارد،بهترين درمان براي شما نور درماني هست .

 

دوست عزیز و گرامی من

زمان بهترین و ارزشمندترین هدیه ای است كه می توان به كسی ارزانی داشت.هنگامی كه برای كسی وقت می گذاریم، قسمتی از زندگی خود را به او میدهیم كه باز پس گرفته نمی شود . باعث خوشحالی و افتخار من است كه برای عزیزی مثل شما وقت می گذارم و امیدوارم كه با راهنماییهای اساتید این رشته واظهار نظر شما عزیزان این سایت آموزشی پر بارتر گردد.

اطلاعات تماس