درمان دارويی موهای زائد

درمان دارويی موهای زائد

هیرسوتیسم در واقع بروز موها با الگوی مردانه در زنان قلمداد میشود.هیرسوتیسم یا پرمویی می تواند با سایر نشانه های پوستی ،( ناشی از افزایش اثر آندروژنها (هورمونها) بر بافت هدف) همراه باشد مانند شوره ، جوش و ریزش موهای سر .

هیرسوتیسم با افزایش سطح هورمونهای آندروژن که منشاء تخمدان یا غده فوق کلیه دارند ، یا با افزایش پاسخدهی ارگانهای هدف به این هورمونها مرتبط است.
صفات ثانویه جنسی در زمان بلوغ ظاهرشده و در مردان منجر به ظاهرشدن مو روی صورت (ریش و سبیل) ، سینه، شانه ، پشت ، بازو ، ران ، عانه ، پایین شکم و باسن میشوند. اگر این حالت در زنان دیده شود تشخیص هیرسوتیسم مطرح می شود.
فراوانی موها در بیماران به ترتیب زیر است:
٣٥ درصد روی خط سفید شکم ، ١٧ درصد دور آرئول سینه ، ١٦ درصد ناحیه کمر و ١٠ درصد مثلث فوقانی پوبیسn1


تشخیص:

اولین قدم در تشخیص هیرسوتیسم پیدا کردن منشأ هورمونهای آندروژنی است ( به عنوان مثال ناحیه قشری غده فوق کلیه و یا تخمدان) . به همین دلیل ابتدا آزمایشات کامل هورمونی برای بیمار انجام میشود و با توجه به نوع اختلال در آزمایشات امکان دارد که بررسی بیشتر تخمدان یا غده فوق کلیه و یا ارگانهای دیگر انجام شود و یا بیمار در صورت لزوم به متخصص غدد و یا زنان جهت مشاوره إرجاع شود.

n2

درمان

١.درمان موضعی:

درحال حاضر کرمهای حاوی اسپیرونولاکتون مانند (Eflornitine %10 ) یا سورین (ایرانی) برای درمان هیرسوتیسم در ناحیه صورت استفاده می شوند . اگرچه بی خطر بودن این کرمها ثابت شده است ولی باید حتما زیرنظر و با تجویز متخصص پوست و مو مصرف شوند.

n3

٢.درمانهای زیبایی:

روشهای متعددی معرفی شده اند که هریک مضرات و فواید خود را دارند، این نکته حائز أهمیت است که بر خلاف باور عموم shave کردن ( تراشیدن) یا اپیلاسیون باعث افزایش ضخامت مو نمیشود.
الکترولیز ، لیزر، کندن مو ها با منبع نوری (IPL) جزو روشهای تقریبا قطعی حذف مو هستند.
کاهش وزن در بعضی زنان که افزایش شدید هورمونهای آندروژنی دارند، هیرسوتیسم را بهتر میکند.
اگر بیماری تظاهرات خفیف هیرسوتیسم را داشت و اختلال آزمایشگاهی مهم در آزمایشات دیده نشد مثل نوع فامیلی ، درمانهایی که ذکر شد همانند درمانهای موضعی و زیبایی کمک کننده هستند و کفایت میکنند.

n4

درمانهای دارویی:

با توجه به نوع اختلال ارگانی که در آزمایشات مشخص شده ، داروهای لازم تجویز میشود نکته حائز اهمیت این است که تمام این داروها باید با معاینه وانجام آزمایشات لازم و سپس زیر نظر متخصص پوست و مو مصرف شوند و مصرف خودسرانه آنها بدون تجویز پزشک بسیار خطرناک است.
الف- دگزامتازون که جزو کورتیکواسترویید ها بوده و برای سرکوب غده فوق کلیه ( هیرسوتیسم با منشأ فوق کلیه) بکار میرود.

n6

ب-داروهای آنتی آندروژن شامل:

١.سیپرترون استات و سیپرترون کامپاند
٢.اسپیرنولاکتون
٣.فلوتاماید
٤.فیناستراید
‏٥.Drospirenone
ج-اگر پرولاکتین بالا باشد سرکوب غده هیپوفیز با بروموکریپتن و یا کاپروگولین.

خواندن 7544 دفعه
Image

دکتر محمد ایمانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


پزشک: دکتر ایمانی
پرسشگر: Elmertet
تاریخ: دوشنبه, 05 مهر 1395 09:39
وضعیت: پاسخ داده شده

پرسش:
با سلام و خسته نباشید... جناب دکتر از سن 18سالگی در گیر بیماری ویتیلیگو هستم و بالای 60درصد بدنم رو درگیر کرده ولی رنگ لکه ها خیلی سفید نیست که تابلو باشه ...اولین سوالم اینه که این لکه ها مگه رنگ های سفیده کم رنگ پر رنگ داره؟ چون الان رنگشون مثل رنگ پوسته خیلی سفیده فرد عادیه... و دومین سوالم...آیا حقیقت داره در بیمارستان رازی آمپول هایی وجود داره و تزریق میکنن و پوست سفید میشه؟ هزینه اش چقدره؟ممنون لطفا پاسخ بدید

آقاي ساسان سلام

اگر بيماري در حال پيشرفت باشد،نقاط جديد بدن كه تازه دارند رنگدانه از دست مي دهند ولي هنوز روند پيشرفت ادامه دارد،خيلي سفيد نيستند،در خصوص سوال دوم،چنين آمپول و درماني وجود ندارد،بهترين درمان براي شما نور درماني هست .

 

دوست عزیز و گرامی من

زمان بهترین و ارزشمندترین هدیه ای است كه می توان به كسی ارزانی داشت.هنگامی كه برای كسی وقت می گذاریم، قسمتی از زندگی خود را به او میدهیم كه باز پس گرفته نمی شود . باعث خوشحالی و افتخار من است كه برای عزیزی مثل شما وقت می گذارم و امیدوارم كه با راهنماییهای اساتید این رشته واظهار نظر شما عزیزان این سایت آموزشی پر بارتر گردد.

اطلاعات تماس