اگزما

اگزما

اگزما عبارت است از التهاب پوست که خود را به صورت ضایعات خارش دار و قرمز نشان میدهد که گاهاً‌ با پوسته ریزی و ترشح و ضخیم و یا نازک شدن پوست همراه است .
اگزما انواع مختلف دارد که نوع تماسی آن توسط تحریک شیمیایی مواد اسیدی و یا قلیایی و ... یا به علت صدمه مکرر ناشی از محرکهای فیزیکی ایجاد می شود . یک نوع از اگزما ،‌ نوع آتوپیک درماتیت یا نوع سرشتی نام دارد که شامل ضایعات قرمز و خارش دار و عود کننده می باشد که با سابقه فامیلی مثبت و بیماریهایی مثل آسم و تب یونجه و یا آلرژی فصلی و ... همراه است .
در این نوع اگزما به طور ناگهانی پوست دچار قرمزی و خارش شده و در اثر خاراندن سطح پوست تغییر نموده و ضخیم می شود و هنگامی که حمله فروکش می کند پوست در یک وضعیت خشک و پوسته دار قرار می گیرد .

ff1

فازهای اگزمای آتوپیک یا سرشتی

1 - فاز شیرخوارگی که طی سه ماه اول تولد در ناحیه گونه و چانه شیرخوار خود را نشان میدهد که به صورت ضایعات خارش دارد و قرمز که گاهی اطراف دهان و بینی هم گرفتار می شود و در بعضی از موارد باعث ترشح و دلمه و پوست ریزی گونه ها و لب ها و پوست دور دهان میگردد. اکثر این شیرخواران تا دو سالگی خوب می شوند.
2 – فاز کودکی : بین 2 – 12 سالگی با ضایعات برآمده و خارش دار در ناحیه آرنج ها و زانوها خود را نشان میدهد.
3 – فاز بزرگسالی : از زمان بلوغ شروع میشود که تغییرات هورمونی و گاهاً استرس در ایجاد آن نقش دارند.

ff2

عوامل تشدید کننده

1 – رطوبت : از شستن مکرر دستها و استحمام مکرر و طولانی باید اجتناب کرد . هنگام استحمام آب و گرم لیف حوله ای استفاده شود و بعد استحکام از مرطوب کننده و لوسیون بدن استفاده شود.
2 – غذاها : سفیده تخم مرغ و شیر و آجیل و خشکبار و شکلات و حلزون صدف و ماهی و سویا باعث تشدید ضایعات در بعضی افراد میگردد.
3 - عوامل محیطی (گرد و غبار – لباسها ی پلاستیکی - مو و پر حیوانات - سیگار – گل و گرده گیاهان – بوی غذا – دمای اتاق خیلی گرم و یا خیلی سرد )‌
4 – استرسهای عاطفی باعث تشدید می شوند.
تشخیص و درمان
علت بوجود آمدن این بیماری ژنتیکی است و عوامل تشدید کننده هم باعث شعله ور شدن آن می شدند. تشخیص بیماری بر مبنای مشاهدات کلینیکی و معاینه پزشک متخصص پوست می باشد . آزمایشات خونی و پوستی کمک زیادی به اثبات تشخیص نمی کنند.
اهداف درمان عبارتند از :
1 – تلاش در جهت رفع التهاب و عفونت که کورتون موضعی و آنتی بیوتیک باید توسط پزشک متخصص پوست تجویز گردد.
2 – استفاده مداوم از مرطوب کننده ها
3 - جلوگیری از صدمه به پوست با کنترل خارش
4 - کنترل فاکتورهای تشدید کننده بیماری (عوامل محیطی که شرح داده شد)‌
تعداد کمی از بیماران نیاز به درمانهای شدید مثل کورتون خوراکی و داروهای دیگر دارند که تجویز و نحوه استفاده از آنها توسط متخصص پوست ارائه می شود.

 ff5 ff4   ff3

مشاهده فیلم آموزشی

خواندن 3713 دفعه
Image

دکتر محمد ایمانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


پزشک: دکتر ایمانی
پرسشگر: Elmertet
تاریخ: دوشنبه, 05 مهر 1395 09:39
وضعیت: پاسخ داده شده

پرسش:
با سلام و خسته نباشید... جناب دکتر از سن 18سالگی در گیر بیماری ویتیلیگو هستم و بالای 60درصد بدنم رو درگیر کرده ولی رنگ لکه ها خیلی سفید نیست که تابلو باشه ...اولین سوالم اینه که این لکه ها مگه رنگ های سفیده کم رنگ پر رنگ داره؟ چون الان رنگشون مثل رنگ پوسته خیلی سفیده فرد عادیه... و دومین سوالم...آیا حقیقت داره در بیمارستان رازی آمپول هایی وجود داره و تزریق میکنن و پوست سفید میشه؟ هزینه اش چقدره؟ممنون لطفا پاسخ بدید

آقاي ساسان سلام

اگر بيماري در حال پيشرفت باشد،نقاط جديد بدن كه تازه دارند رنگدانه از دست مي دهند ولي هنوز روند پيشرفت ادامه دارد،خيلي سفيد نيستند،در خصوص سوال دوم،چنين آمپول و درماني وجود ندارد،بهترين درمان براي شما نور درماني هست .

 

دوست عزیز و گرامی من

زمان بهترین و ارزشمندترین هدیه ای است كه می توان به كسی ارزانی داشت.هنگامی كه برای كسی وقت می گذاریم، قسمتی از زندگی خود را به او میدهیم كه باز پس گرفته نمی شود . باعث خوشحالی و افتخار من است كه برای عزیزی مثل شما وقت می گذارم و امیدوارم كه با راهنماییهای اساتید این رشته واظهار نظر شما عزیزان این سایت آموزشی پر بارتر گردد.

اطلاعات تماس