آقاي ساسان سلام
اگر بيماري در حال پيشرفت باشد،نقاط جديد بدن كه تازه دارند رنگدانه از دست مي دهند ولي هنوز روند پيشرفت ادامه دارد،خيلي سفيد نيستند،در خصوص سوال دوم،چنين آمپول و درماني وجود ندارد،بهترين درمان براي شما نور درماني هست .
عفونت های اطراف ناخن یا عقربک،که به دو نوع حاد و مزمن تقسیم میشوند شایعترین عفونت است . علل آن میتواند باکتریال ، قارچی و یا ویروسی باشد.
محل این بیماری گوشه ناخن های دست و یا پا و در جایی است که ناخن به پوست میچسبد.
١.تماس مکرر با آب
٢.آسیب به گوشه های ناخن در اثر جویدن یا آرایش و یا کندن گوشه ناخن
٣.بیماری دیابت یا قند
٤.ایجاد محیط نمناک در اثر استفاده طولانی از دستکش و یا ناخن مصنوعی
انگشت درگیر متورم و قرمز و دردناک میشود و حتی قرمزی و التهاب و تورم میتواند به دورتادور یا زیر ناخن گسترش یابد.اگر علت ایجاد عفونت باکتریال باشد، تجمع چرک در گوشه یا کنار و یا حتی زیر ناخن دیده میشود که با فشار چین ناخنی چرک خارج میشود.
اغلب حرکت بند انتهائی انگشت دردناک است.
سیر پارونیشیای باکتریال سریع ولی نوع قارچی آهسته و کند است. گاهی ناخن تغییر شکل و رنگ میدهد و حتی ممکن است از بستر خود جدا شود.
عفونت در چین های ناخن باعث شروع سریع درد و تورم میگردد. این ضایعه اغلب به دنبال ضربه و دستکاری ایجاد میشود و کاهی ممکن است خودبخود رخ دهد.
چرک در گوشه های ناخن جمع شده و حتی با فشار چین های ناخن ،چرک خارج میگردد. اغلب علت آن عفونت باکتریال است و اگر علت آن ویروس تبخال باشد به طور مکرر تکرار میشود.
١.برش دادن و تخلیه چرک
٢.آنتی بیوتیک خوراکی
مواجهه با مواد تحریک کننده تماسی ، مهمترین علت این عارضه است. نانوا ها ، ظرف شور ها ، جراحان و دندانپزشکان در معرض ابتلا به این عارضه هستند. از علایم آن حساس بودن ناخن در لمس ، قرمزی و تورم خفیف در اطراف چین های ناخن میباشد.
چین های ناخن از بین میرود و التهاب مزمن باعث کج و کوله شدن صفحه ناخن میگردد.فورم مزمن هم میتواند باکتریال و هم قارچی (کاندیدا) باشد.
١.شستن روزانه با آب وصابون
٢.کرم های ضد قارچ مانند کتوکونازول و یا مایکونازول
٣.کرمهای استروییدی مانند هیدروکورتیزون که التهاب و قرمزی را کاهش میدهد
٤.ضد قارچ های خوراکی مثل فلوکونازول برای موارد مقاوم
١.مراقبت کافی از ناخن و پوست اطراف آن
٢.گوشه ناخن را نکنید و از جویدن ناخن خودداری کنید
٤.کوتاه کردن ناخن به طور مرتب
٥.استفاده از وسایل شخصی
٦.خشک نگهداشتن دست
در اثر پارونیشیای مزمن و عوامل دیگری که باعث جداشدن صفحه ناخن میگردد، فضای خیس و مرطوبی را میان صفحه ناخن و بستر آن ایجاد میکند که فاقد پوشش محافظ است و باعث رشد باکتری پسودومونا در این فضا شده که باعث سبز شدن ناخن میگردد.
احساس ناراحتی یا التهاب اندکی وجود داشته و شبیه به حالتی است که خونمردگی زیر ناخن جمع شده است.
١.بریدن ناحیه جداشده ناخن
٢.استفاده موضعی از سرکه
٣.مواد سفید کننده
٤.قطره های آنتی بیوتیک موضعی مثل باسیتراسین یا پلی میکسینB
آقاي ساسان سلام
اگر بيماري در حال پيشرفت باشد،نقاط جديد بدن كه تازه دارند رنگدانه از دست مي دهند ولي هنوز روند پيشرفت ادامه دارد،خيلي سفيد نيستند،در خصوص سوال دوم،چنين آمپول و درماني وجود ندارد،بهترين درمان براي شما نور درماني هست .
زمان بهترین و ارزشمندترین هدیه ای است كه می توان به كسی ارزانی داشت.هنگامی كه برای كسی وقت می گذاریم، قسمتی از زندگی خود را به او میدهیم كه باز پس گرفته نمی شود . باعث خوشحالی و افتخار من است كه برای عزیزی مثل شما وقت می گذارم و امیدوارم كه با راهنماییهای اساتید این رشته واظهار نظر شما عزیزان این سایت آموزشی پر بارتر گردد.