لک و تیرگی صورت

لک و تیرگی صورت

 

یکی از علل به وجود آمدن لک صورت استعداد ژنتیکی فرد است که به دنبال مواجهه با نور آفتاب تشدید می شود این بیماری با اختلالات هورمونی از جمله بدنبال حاملگی و یا مصرف قرصهای ضدبارداری شدت می یابد .

با توجه به گسترش رنگدانه ها در سطوح مختلف پوست سه نوع لک ایجاد می شود که یک نوع آن در سطوح پوست بوده و به راحتی به درمان جواب می دهد ولی انواع دیگر که هم لایه سطحی و هم لایه عمقی پوست گرفتار است و یا در نوعی که فقط لایه عمقی پوست گسترش رنگدانه ها را داریم، به سختی به درمان جواب میدهد.

m1
خط اول درمان لک صورت درمان دارویی است که ترکیبات مختلف آماده و یا ساختنی برای بیماران تجویز می شود. اکثر داروهای تجویز توسط پزشک حاوی تره تینوئین و هیدروکینون هستند که انتخاب میزان درصد و نوع ماده موثره بر عهده پزشک متخصص پوست است .
دومین روش درمانی موثر برای یک صورت استفاده از لایه برداری با پیلینگ های شیمیایی است که سه دسته آنها پیلینگ با گلیکولیک اسید و یا اسید میوه است که حتماً باید توسط پزشک متخصص پوست انجام شود.
لیزر فراکشنال در ترکیب با درمانهای دارویی یکی دیگر از درمانهای موثر بوده و توسط FDA آمریکا در درمان لک صورت مورد تایید قرار گرفته است که البته قبل از لیزر بیمار باید مدتی تحت درمان دارویی قرار گیرد. کرمهای حاوی آزالوئیک اسید و ویتامینc و کوچک اسید در کاهش لک صورت موثرند که تحت نظر پزشک باید مصرف شود.

سلاسما یا ماسک حاملگی به صورت لکه های قهوه ای در گونه ها و روی بینی و پیشانی و چانه خود را نشان میدهد و در افراد با استعداد ژنتیکی و تحت تاثیر نور آفتاب و تغییرات هورمونی در زمان بارداری ایجاد می شود. این نوع لک گاهاً در اثر مصرف قرصهای ضدبارداری ایجاد میگردد و هر چه پوست تیره تر و سبزه تر باشد میزان شیوع شدت آن بیشتر خواهد بود.

درمان لک بارداری حتماً باید زیر نظر متخصص پوست باشد که در اینجا نیز درمان دارویی اساس درمان را تشکیل میدهد ولی از روشهای دیگر درمانی مثل پیلینگ و لیزر و میکرودرم ابریشن میتوان کمک گرفت .

m2jpg
نکته مهم هم در درمان هم جلوگیری از عود ملاسما ،استفاده از ضد آفتاب و پرهیز از نور مستقیم خورشید است که در صورت عدم رعایت باعث تشدید رنگدانه ها خواهد شد. بیمار باید از ماهیت سرسخت و مقاوم لک صورت آگاه باشد.

m3   m4
خواندن 5005 دفعه
Image

دکتر محمد ایمانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


پزشک: دکتر ایمانی
پرسشگر: Elmertet
تاریخ: دوشنبه, 05 مهر 1395 09:39
وضعیت: پاسخ داده شده

پرسش:
با سلام و خسته نباشید... جناب دکتر از سن 18سالگی در گیر بیماری ویتیلیگو هستم و بالای 60درصد بدنم رو درگیر کرده ولی رنگ لکه ها خیلی سفید نیست که تابلو باشه ...اولین سوالم اینه که این لکه ها مگه رنگ های سفیده کم رنگ پر رنگ داره؟ چون الان رنگشون مثل رنگ پوسته خیلی سفیده فرد عادیه... و دومین سوالم...آیا حقیقت داره در بیمارستان رازی آمپول هایی وجود داره و تزریق میکنن و پوست سفید میشه؟ هزینه اش چقدره؟ممنون لطفا پاسخ بدید

آقاي ساسان سلام

اگر بيماري در حال پيشرفت باشد،نقاط جديد بدن كه تازه دارند رنگدانه از دست مي دهند ولي هنوز روند پيشرفت ادامه دارد،خيلي سفيد نيستند،در خصوص سوال دوم،چنين آمپول و درماني وجود ندارد،بهترين درمان براي شما نور درماني هست .

 

دوست عزیز و گرامی من

زمان بهترین و ارزشمندترین هدیه ای است كه می توان به كسی ارزانی داشت.هنگامی كه برای كسی وقت می گذاریم، قسمتی از زندگی خود را به او میدهیم كه باز پس گرفته نمی شود . باعث خوشحالی و افتخار من است كه برای عزیزی مثل شما وقت می گذارم و امیدوارم كه با راهنماییهای اساتید این رشته واظهار نظر شما عزیزان این سایت آموزشی پر بارتر گردد.

اطلاعات تماس